Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Halva svenska Facebook har sett julhälsningen till Gina

Publicerad: 29 December 2015, 12:24
Uppdaterad: 29 December 2015, 12:24

Bengt Magnussons julhälsning till Gina Dirawi har nått nästan hälften av svenskarna på Facebook.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4:s julvärd Bengt Magnusson skickade på julafton en hälsning till SVT:s dito Gina Dirawi. Klippet, där Bengt Magnusson bland annat pratar om olika kulturers påverkan på det svenska julfirandet, har fått stor spridning på Facebook.

Sedan julafton har inlägget fått en organisk räckvidd på nästan 2,6 miljoner Facebook-konton, det vill säga nästan hälften av alla svenska konton. Klippet har gillats närmare 27 000 gånger, delats nästan 7 000 gånger och har över 700 kommentarer.

”Glädjande nog är det en överväldigande majoritet – både av svenskarna i allmänhet och av de som givit uttryck för sina tankar på TV4:s Facebooksida – som tydligt visar stöd för öppenhet och tolerans. Och som – precis som Bengt – ser värdet av vad olika kulturer tillför ett modernt och öppet svenskt samhälle”, skriver Magnus Törnblom, pressansvarig på TV4 i koncernens medieblogg.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.