Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Hallpressen släpper mobilsajter

I dag lanserar Hallpressen sex mobilsajter med nyheter i korthet.


Publicerad 2013-05-21 08:32
Uppdaterad 2015-12-06 13:45

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:

Sex av Hallpressens tidningar blir i dag tillgängliga i mobilen. Innehållet är i första hand anpassat för att kunna läsas i mobiltelefonen, men sajterna är responsiva, vilket innebär att det anpassar sig automatiskt till den typ av skärm som används. De kan således besökas även på dator eller läsplatta.

Sajterna kommer i första hand att fokusera på lokala nyheter, även om det kommer att finnas en del in- och utrikesmaterial.

– Våra tidningar har ett unikt nät av reportrar med stor lokalkännedom. Det är de som i första hand skriver även för sajterna. Sedan har vi en digitalredaktion på fem personer som driver arbetet och fungerar som redaktörer, säger Lars Alkner, chef för redaktionell verksamhet inom Hallpressen i ett pressmeddelande.

Lanseringen är resultatet av den omstrukturering som Hallpressen genomgått. I slutet på förra året berättade Dagens Media att koncernen skulle bantas med 60 tjänster och att en ny reportergrupp med ansvar för digital publicering skulle startas.

Sajterna som lanseras är:

Jönköpings-Posten

Smålands-Tidningen

Vetlanda-Posten

Tranås Tidning

Värnamo Nyheter

Smålänningen

Helen Preutz

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.