söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Hallandsposten organiserar bort webbredaktionen

Publicerad: 24 februari 2012, 12:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:31

Hallandsposten, som är i färd med att införa en betallösning på nätet, monterar ner i princip hela webbredaktionen.

Ämnen i artikeln:

StampenHallandsposten

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Marko Korkeasalo, facklubbens ordförande på Hallandsposten, bekräftar att ledningen lagt ett förslag till omorganisation av webbredaktionen. Men han vill inte berätta hur förslaget ser ut.

– Det finns ett förslag, men jag vill inte gå ut med det innan vi börjar inleda förhandlingarna, vilket sker nästa vecka, säger Marko Korkeasalo till dagensmedia.se.

Enligt uppgifter från en anonym källa ska 4,5 tjänster på webbredaktionen bli 1 tjänst i form av en webbredaktör.

Två tjänster flyttas till nattredigeringen, som ska ta hand om webbpubliceringen på kvällar och helger, och en reporter flyttas till papperstidningen. Halvtidstjänsten flyttas till familjeredaktionen.

Hallandsposten ingår i Mediabolaget i Halland, som ägs av Stampen och Lidköpingspress. Stampen har under många år jobbat på att utveckla nya digitala affärer.

– Vad Hallandsposten gör måste de svara på och är inget jag har några synpunkter på, men att ha en särskild webbredaktion är i mina ögon rätt daterat, säger Bosse Svensson, vd för Stampens utvecklingsbolag Mkt Media.

Han menar att tidningarna, för att klara av att följa läsarnas nya beteende, måste kunna publicera i alla kanaler och inte ha en organisation för varje kanal.

– Rent generellt tror jag att det är bra med färre webbredaktioner, men fler medarbetare som jobbar digitalt.

Dagensmedia.se har sökt Boine Gepertz, vd, Sandra Liegnell, personalchef och Viveka Hedbjörk, chefredaktör på Hallandsposten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev