Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Halka och snö i norr lyfte Klart.se

Publicerad: 20 November 2015, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Klart.se ökade sin trafik mest under förra veckan, enligt Kia-index.


Ämnen i artikeln:

Kia Index

Vädersajten Klart.se hade 560 420 unika webbläsare under förra veckan. Det är en ökning med 34,5 procent, jämfört med veckan innan och gör sajten till veckans raket på Kia-index topp 20-lista. Att kylan kom tros vara förklaringen.

–Trafiken för Klart.se ökar kraftigt i takt med att vintern och halkan drar in över Sverige. I norr har snön kommit och i de södra delarna vill folk veta när de ska skifta till vinterdäck, köpa snöskyfflar och ta fram vinteroverallerna till barnen. Och med bara fem veckor kvar till jul har spekulationerna om en vit jul dragit upp trafiken ytterligare, säger Åsa Bengter, vd på Klart.se.

Flera nyhetsajter ökade också sin trafik förra veckan med anledning av terrorattacken i Paris, som skedde sent på fredagskvällen. Dn.se, som hade 1 710 124 unika webbläsare, ökade till exempel 18,9 procent och Nyheter24 ökade 18,1 procent. Aftonbladet, som hade 5 515 203 unika webbläsare, slog dessutom ett rekord.

–Terrordåden påverkade naturligtvis trafiken på nyhetssajterna veckan som gick. Exempelvis noterade Aftonbladet sin högsta helgdagssiffra på över tre år, säger Tobias Eidem, chef på Sveriges Annonsörers Kia-index.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kia Index

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.