Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

H&M testar Ibeacons i Stockholmsbutiker

Publicerad: 30 Oktober 2015, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

H&M använder sig av beacon-teknik i flera butiker i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

H M

Dagens Media har vid flera tillfällen skrivit om att allt fler butiker och köpcentrum testar beacon-tekniken. Det innebär att små sensorer skickar signaler via Bluetooth, som upptäcker om en mobiltelefon finns i närheten.

För butiker, restauranger och hotell är det en möjlighet att få information om hur kunder rör sig och skicka relevanta erbjudanden när någon befinner sig i närheten, eller skicka meddelanden baserat på tidigare rörelsemönster, så kallad fysisk retargeting.

Nu har H&M hoppat på tåget och placerat ut Ibeacons, som är Apples system för tekniken, i flera butiker i Stockholm. Det skriver Breakit.

“Just nu gör vi, med en sluten grupp utvalda testanvändare, ett prov med Ibeacon-lösningar i ett antal butiker i Stockholms-området”, skriver H&M:s pressavdelning i ett mejl till Breakit.

Vad klädjätten ska använda tekniken till vill de dock inte berätta. Klart är att lanseringen sker i samarbete med företaget Shopjoy, som sedan tidigare har ett samarbete med SJ, något Dagens Media tidigare berättat om.

Läs mer om beacon-tekniken i Dagens Medias papperstidning #18.

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

H M

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.