Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Guld, silver och brons till Paradise Hotel

Publicerad: 6 November 2014, 11:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Skandalsåpan "Paradise Hotel" sopar mattan med konkurrensen även denna vecka, visar MMS webb-tv-mätning.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery TVSVTMTG TVTV4

MTG TV:s "Paradise Hotel" har både första, andra och tredjeplatsen på MMS topp tio-lista över de mest startade webb-tv-programmen vecka 44.

Mest sågs avsnitt 31, som hade totalt 255 532 startade strömmar.

På plats fyra, med 148 043 startade strömmar, kommer SVT:s "Portkod 1525".

Plats fem, sex och sju på listan innehas av TV4-programmen "Bonde söker fru" och "Så mycket bättre". På plats 9 kommer SVT:s "Måns Möller: Jävla pajas" och på sista platsen är MTG TV tillbaka med "Svenska Hollywoodfruar".

SBS Discovery TV har inget program som har tillräckligt med startade strömmar för att kvala in på topp tio-listan.

Mest, 6,7 miljoner, startade strömmar vecka 44 hade SVT medan TV4 var den största kommersiella kanalen med 3,9 mioljoner startade strömmar.

Se hela listan till höger.

Om mätningen (källa: MMS)

Sedan 2011 genomför MMS webb-TV-mätningar i samarbete med deltagande webb-tv-aktörer. Webb-tv-mediet ökar i omsättning för varje år, vilket gör det allt viktigare att förse branschen med en stabil valuta. MMS har som ambition att som en oberoende part mäta konsumtion av rörlig bild på webben. Vi samarbetar med ledande mätbolag som mäter all rörlig bild på web­ben för MMS räkning. I dagsläget mäter vi de fem stora webb-tv-tjänsterna, SVT, MTG TV, TV4, SBS Discovery och UR. Mätningen omfattar alla större plattformar inklusive webbläsare och appar för An­droid och iOS.

Huvudfokus för valutan är startade program och klipp, även kallat strömstarter, och precision­smätning av tittartid. Vid start av ett program eller klipp, som en besökare till webbplatsen klickat på.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.