Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Grundaren lämnar Sticky Beat

Publicerad: 12 September 2014, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:29

Huvudägaren Johan Magnusson lämnar byrån utan ett nytt jobb att gå till.


Johan Magnusson var en av grundarna till digitala produktionsbyrån Sticky Beat 2006 och är i dag huvudägare i byrån.

Nu lämnar han Sticky Beat helt och hållet.

– Jag har gjort detta i åtta år och känner att det är dags att hitta nya sammanhang och ny inspiration. Det är inte lika roligt längre, säger Johan Magnusson.

Han lämnar byrån för att hitta på något annat, men säger sig i dag inte ha några planer på vad det ska vara. Först ska han hänga med sin dotter och resa, sedan är det dags att tänka på framtiden.

– Jag är ganska härdad. Jag har blivit uppsagd, jag har fått sparken och jag har gått i konkurs och jag vet att man landar på fötterna.

Johan Magnusson äger drygt 30 procent av Sticky Beat, en andel som han nu säljer till övriga delägare. Hur mycket pengar han får är inte klart.

– Det har vi inte diskuterat än och det är inte det viktiga. När man fattar den här typen av beslut räknar man inte kronor, utan fokuserar på att tänka framåt.

Har ditt beslut att lämna något med Sticky Beats verksamhet och hur byrån drivs att göra?

– Nej det vill jag inte påstå. Jag tycker att vi har haft en bra verksamhet. Under sommaren har vi jobbat med stora kunder som Liseberg, Coca-Cola och H&M och både riktningen och prognosen framåt känns bra.

Sticky Beat har i dag 22 anställda och har kontor i Torsby, Karlstad, Stockholm och Oslo. 2013 omsatte bolaget 13 miljoner kronor och gjorde en rörelsevinst på 1,5 miljoner.

Innan han kom till Sticky Beat har Johan Magnusson bland annat jobbat på Great Works, Ogilvy och Leo Burnett.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.