Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Grundare lämnar Mynewsdesk

Publicerad: 16 April 2013, 08:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:49

Två av Mynewsdesks tre grundare lämnar bolaget.


Ämnen i artikeln:

Mynewsdesk

Mynewsdesk grundades 2003 av Peter Ingman, David Wennergren och Kristofer Björkman. Redan 2008 sålde trion bolaget till den norska mediegruppen NHST.

Nu väljer Kristofer Björkman och David Wennergren att inkassera sin earn out och lämna bolaget.

Kristofer Björkman poängterar dock att det inte är för att tjäna pengar som duon lämnar bolaget. I slutet av 2013 skulle de ha varit tvungna att plocka hem sin earn out.

– Nu jobbar vi trots allt mot en earn out och det sista året har ägarna velat göra saker som inte varit särskilt bra för den. Då bestämde vi oss för ett utköp lite tidigare, säger Kristofer Björkman.

– Jag drivs av en mission och ambition att förändra och förbättra kommunikationen mellan människor och som gammal journalist såg jag hur bedrövlig situationen var och såg hur man kunde effektivisera länken mellan kommunikatörer och journalister.

Enligt Kristofer Björkman är det en väldigt tuff marknad.

– Jag tycker att vi har lyckats i Sverige, men inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade gärna kommit lite längre på den internationella spelplanen, men å andra sidan har det gått tio år, så det är dags att lämna över till någon annan.

Vad han ska göra hädanefter är inte klart. Men sannolikt blir det något inom webb och kommunikation.

– Jag tycker att det är roligast att dra igång verksamheter som kullkastar gamla industrier till något bättre, och sannolikt vill jag göra det inom kommunikation som jag älskar.

Men ett annat tänkbart arbetsområde är äventyr och sport. Kristofer Björkman var bland annat med och grundade actionssporttidningen Edge Sportsmagazine som blev grunden till Bonnier-förlaget Fanzine Media.

– Jag blev synonym med äventyrssport på den tiden och det var en stor grej för mig. Det är något jag kan tänka mig att falla tillbaka på i någon mån.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mynewsdesk

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.