Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Great Works ut med spel inför Cannes

Publicerad: 15 Juni 2012, 12:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Great Works har tillsammans med studenter från Berghs tagit fram en sajt där oroliga kan öva upp sitt ansikts- och namnminne inför Cannes.


Ämnen i artikeln:

BerghsGreat WorksCannes Lions 2012

Inför Cannes Lions har sju Berghsstudenter tillsammans med Great Works tagit fram en sajt baserat på ett spel där den som vill ha mer koll på branschen kan öva upp sitt namn- och ansiktsminne.

Spelet går ut på att matcha 50 framstående reklamprofilers ansikten med rätt namn. Sajten ger även hjälp i form av tips på olika inledningsfaser.

Idén kom från Berghsstudenterna, som alla kommer att befinna sig i Cannes.

– Vi ska själva åka ner till Cannes. Vi har inte varit där tidigare och vi kände att vi behövde en hjälpande hand. Så det var först och främst en hjälp till oss själva, men vi tänkte att det kunde vara kul för de erfarna i branschen också, att se vilka de känner igen, säger Rickard Beskow, en av de sju studenterna.

Sajten sjösattes i dag, men den har redan skapat en hel del uppmärksamhet.

– Cannes Lions eget Twitterkonto gjorde spelet och twittrade om det. Vi har fått väldigt positiv respons, folk tar det på rätt sätt, förstår att det är ett enkelt, kul spel, säger Rickard Beskow.

Samtidigt fungerar sajten som ett sätt att skapa uppmärksamhet för studenterna, vars namn, bilder och portfolios finns tillgängliga på sidan.

– Det är fem eller sex av oss som inte har skrivit under med någon byrå, så det handlar också om uppmärksamhet för oss, att få byråerna att förstå att vi är lediga. Det är ju också lite så här vi vill göra reklam, att man hjälper folk och underhåller samtidigt, säger Rickard Beskow.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.