Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

GP ber om ursäkt efter "Mästarnas missen"

Publicerad: 9 Maj 2016, 11:29
Uppdaterad: 9 Maj 2016, 11:30

Under gårdagen var det finaldags för SVT:s Mästarnas mästare. Under kvällen ställde ett misstag till det för GP som råkade avslöja vinnaren i förtid. Nu ber man SVT och läsarna om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Mästarnas MästareSVTGP

Den som såg fram emot finalen i Mästarnas mästare och samtidigt läser GP blev igår besviken. Under eftermiddagen publicerade GP en artikel som avslöjade vinnaren Peter Forsberg innan programmet hade sänts, trots embargo från SVT att inte publicera.

– Det berodde på ett tekniskt fel som gjorde att embargo-inställningen från TT inte fungerade som den skulle. Texten gick ut på en av våra undersajter och så fort misstaget upptäcktes togs TT-artikeln bort, säger Ninni Jonzon, redaktionschef för GP till Dagens Media.

Efter missen har GP varit i kontakt med TT för att se över vad som gick fel samt se över sin teknik så att detta inte ska upprepas och ber samtidigt sina läsare om ursäkt.

– Vi söker också SVT för att be om ursäkt och vi beklagar att några av våra läsare fick delar av tv-kvällen förstörd, säger Ninni Jonzon.

Totalt sågs finalen som sändes igår klockan 20:00 på SVT1 av 2 304 000 miljoner tittare, vilket är en ökning från förra årets siffra på 2 123 000 tittare.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mästarnas MästareSVTGP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.