Digitalt
Gota Media vill vässa annonsaffären med Youplay
Publicerad: 10 juni 2019, 06:00
Gota Media ska börja strömma sitt rörliga material via Youplays plattform för video.
Gota Media väljer den annonsfinansierade videoplattformen Youplay för att nå ut med sitt rörliga material. ”Nätverket ger oss möjlighet att utbyta erfarenheter och videomaterial mellan publicisterna ”, säger Morgan Andersson, COO på Gota Media.
Ämnen i artikeln:
Gota MediaTidningskoncernen Gota Media, med 13 morgontidningar och sju gratistidningar i portföljen (bland dem Barometern och Borås tidning) har valt videodistributionsplattformen Youplay för att nå ut med sitt rörlig material.
Youplay är en annonsfinansierade videoplattform som ägs av det svenska mediebolaget Playad Media Group. Plattformen används av publicister runt om i Norden bland annat NTM-koncernen, NWT och VK – tillsammans genererar de lite drygt 55 miljoner startade strömmar per månad, enligt företaget.
– Det ligger i Gota Medias tradition att bidra till att stärka samarbeten mellan publicister. Därför känns det spännande att se vilket värde och nytta som Youplay-nätverket kan generera, säger Morgan Andersson, COO på Gota Media, i en kommentar.
– Möjligheten att utbyta erfarenheter och videomaterial mellan publicisterna i nätverket, och med Youplay som nav, är ett av huvudskälet till att vi väljer att kliva in i samarbetet med Playad. Nu skruvar vi upp ambitionerna med att skapa både engagemang och intäkter med hjälp av vårt rörliga material, fortsätter Morgan Andersson.
Gota Media hoppas också på nya annonsintäkter via videoplattformen:
– Plattformen erbjuder features som andra spelare saknar – såsom möjlighet att dela med sig av sitt eget innehåll till andra samt att skapa nya annonsintäkter. Både på sajten och genom sitt videoinnehåll.
Mikael Benckert, nordiskt ansvarig för Youplay, förklarar i en kommentar:
– Vår redaktion och Youplay gör det möjligt för alla sajter att videosätta sina artiklar. Något som idag krävs för att vara med och konkurrera om annonsörerna och som tidigare varit ett problem för mindre sajter som inte har råd att köpa in eller producera eget innehåll.