Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Gota Media utökar sin robotjournalistik

Publicerad: 24 november 2020, 09:42

Mer innehåll ska bli automatiserat inom Gota-koncernen.

Foto: Getty Images

Sport- och trafiknyheter blir robotskrivna när Gota Media tecknar avtal med United Robots.


Ämnen i artikeln:

Gota MediaAI

Gota Media tecknar avtal med United Robots gällande robotjournalistik eller så kallat automatiserat innehåll. 

Mediekoncernen har tidigare publicerat automatiserade fastighetstexter från teknikbolaget. I och med det nya avtalet utökas samarbetet till att även omfatta sportartiklar inför och efter matcher, trafiknyheter, redaktionella verktyget ”Breaking desk”, fastighetsförsäljningar, bolagsregistreringar och konkurser. 

”Med automatiska texter för plikt-innehåll så ger vi oss själva möjligheten att skapa mer kvalificerat innehåll som ger mervärde för våra läsare. Gota Media sätter verkligen det lokala innehållet i centrum, men även i vår bevakning så finns det vita fläckar på kartan. Med automatiska texter ser vi till att läsare på dessa platser också får täta uppdateringar om vad som händer i trakten. Med citat från tränare i sporttexterna blir även en automatiskt skriven text levande, säger Peter Sigfridsson, produktionsutvecklingschef på Gota i en kommentar. 

Gota Media uppger även att de automatiserade fastighetstexterna, som de arbetat med under två års tid, har varit en viktig pusselbit i den digitala läsaraffären. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gota MediaAI

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev