Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Gota Media startar gratissajt i Växjö

Publicerad: 22 December 2015, 08:24
Uppdaterad: 22 December 2015, 08:38

Ska locka yngre läsare med nöje och sport.


Ämnen i artikeln:

SmålandspostenGota Media

Det är sedan tidigare känt att Gota Media ska spara 13 miljoner kronor genom att dra in totalt 22 tjänster på BLT och Sydöstran.

Samtidigt väljer koncernen att starta en ny gratissajt i Växjö, kan Dagens Media berätta.

Vad sajten ska heta är ännu hemligt men klart är att den ska locka en yngre målgrupp med främst sport och nöje.

– Det kommer att vara snabba lokala nyheter inom sport och nöje för delvis en annan målgrupp än den Smålandsposten har. Växjö är en växande stad och en studentstad så vi tror at det finns potential, säger Daniel Rydström, debattredaktör och sportreporter på Smålandsposten, som blir ansvarig utgivare och chefredaktör.

Med sig har han två journalister – Charlotte Stjernkvist från Smålandsposten och Oscar Appelgren från Aftonbladet. På den nya sajten, som ska finansieras via annonser, ska allt material vara gratis, till skillnad mot Smålandspostens sajt smp.se som delvis har låst material.

– Den är främst riktad till prenumeranter på Smålandsposten. Vi ska vara ett alternativ. Sen kommer vi göra rewrites på nyheter från Smålandsposten eftersom det är det ledande nyhetsmediet i stan, de är de som drar fram grejerna. Det blir blåljusnyheter, men kanske inte fullmäktigereferaten. Det vi gör själva är framförallt sport och nöjesnyheter.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SmålandspostenGota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.