Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

"Googles vr-plattform lanseras inom kort"

Ska ge användare tillgång till virtual reality direkt i mobilen.


Publicerad 2016-08-26 06:00
Uppdaterad 2016-08-25 15:36

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Google spenderar hundratusentals dollar på appar, filmer och spel inför lanseringen av virtual reality-plattformen Daydream. Och lanseringen kan vara nära.

Enligt Bloomberg, som talat med källor med insyn i företaget, sker den redan inom ett par veckor.

Daydream är en slags hybrid marknadsplats liknande Android för smarta telefoner. Med plattformen ska användaren få tillgång till virtual reality med hjälp av en androidbaserad telefon, några appar, ett headset och en kontroll.

Appar som Youtube, HBO och NBA ska enligt Bloomberg finnas med bland utbudet.

 – Googles Daydream kommer driva mobil virtual reality framåt. Det är den tekniken som kommer få människor att spänna fast saker på huvudet, säger Oren Rosenbaum, digitala medier-expert på United Talent Agency, ett företag specialiserat på vr, till Bloomberg.

Redan i maj presenterade Google skisser på den nya plattformen. Men företaget gav ett vagt svar på när den skulle komma att lanseras.

Mediesajten Mashable spekulerar i att Daydream lanseras under teknikmässan Internationale Funkausstellung Berlin, IFA, i början av september.

 

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.