Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Googles vr-plattform lanseras inom kort"

Publicerad: 26 Augusti 2016, 06:00
Uppdaterad: 25 Augusti 2016, 15:36

Ska ge användare tillgång till virtual reality direkt i mobilen.


Ämnen i artikeln:

Googlevirtual reality

Google spenderar hundratusentals dollar på appar, filmer och spel inför lanseringen av virtual reality-plattformen Daydream. Och lanseringen kan vara nära.

Enligt Bloomberg, som talat med källor med insyn i företaget, sker den redan inom ett par veckor.

Daydream är en slags hybrid marknadsplats liknande Android för smarta telefoner. Med plattformen ska användaren få tillgång till virtual reality med hjälp av en androidbaserad telefon, några appar, ett headset och en kontroll.

Appar som Youtube, HBO och NBA ska enligt Bloomberg finnas med bland utbudet.

 – Googles Daydream kommer driva mobil virtual reality framåt. Det är den tekniken som kommer få människor att spänna fast saker på huvudet, säger Oren Rosenbaum, digitala medier-expert på United Talent Agency, ett företag specialiserat på vr, till Bloomberg.

Redan i maj presenterade Google skisser på den nya plattformen. Men företaget gav ett vagt svar på när den skulle komma att lanseras.

Mediesajten Mashable spekulerar i att Daydream lanseras under teknikmässan Internationale Funkausstellung Berlin, IFA, i början av september.

 

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Googlevirtual reality

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.