Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Google växlar upp inom AI med nya Pixel 3

Publicerad: 10 oktober 2018, 06:23
Uppdaterad: 10 oktober 2018, 06:46

Nya Pixel 3. Bild: Google

Google möter konkurrensen från Apple och Samsung med allt mer AI-drivna funktioner i nya Pixel 3.


Ämnen i artikeln:

Google

Igår tisdag var det dags för Googles årliga lanseringsevent, där techjätten presenterade de nya modellerna av Iphone-utmanaren Pixel - Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Precis som med förra årets Pixel 2 spänner Google musklerna ytterligare inom artificiell intelligens (AI), för att möta konkurrensen från Apple och Samsung. Det genom att addera allt fler AI-drivna funktioner. Det skriver bland annat The Guardian.

I nya Pixel 3 baseras varje funktion, alltifrån kameran till Gmail-appen och batteriets livslängd, på AI-teknik.

Ett exempel på det är hur den nya kamera-funktionen Top Shot tar flera extra bilder både innan och efter du trycker på avtryckaren, och därefter föreslår en bättre bild om den du avsåg att ta inte är den bästa ur mängden. Med hjälp av AI kan funktionen nämligen identifiera störande detaljer i bilden, såsom hår som täcker ansiktet eller om någon råkar blinka.

- Vi har varit väldigt eftertänksamma i hur vi desginar telefonerna, och tänker på syftet för konsumenterna. Vi vill försäkra oss om att vi har hittat rätt balans mellan att vara till väldigt stor hjälp, utan att bli påträngande, att vara härliga men inte kontrollerande, enkla men inte besvärliga, säger Mario Queiroz, chef för Googles Pixel, enligt The Guardian.

När det gäller designen påminner nya Pixel 3 om de tidigare Pixel-modellerna.

Huruvida Pixel 3 kommer att lanseras i Sverige är ännu oklart, då de tidigare Pixel-modellerna inte har släppts på den svenska marknaden. Google har dock bekräftat att de smarta högtalarna Google Home når Sverige senare i oktober.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev