torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Google tillsätter chef – ska utreda teknikens för- och nackdelar

Publicerad: 25 januari 2022, 07:40

James Manyika, som blir head of tech and society, ska titta på vilken påverkan Googles tjänster har på samhället. Foto: Flickr

Debatten om hur techplattformarna påverkar samhället och den mentala hälsan är ständigt pågående. Nu tillsätter Google en chef vars uppgift blir att djupdyka i saken.

Ämnen i artikeln:

Google

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Frågan om hur de stora internationella nätjättarna, som Google och Facebook, påverkar samhället, demokratin och användarnas mentala hälsa är omdiskuterad.

Därför inrättar Google nu en roll där uppgiften blir att undersöka vilken effekt Googles tjänster har på samhället, ekonomin och planeten.

Den formella titeln är ”chef för teknologi och samhället”/”head of tech and society” och till den har Google rekryterat konsulten, forskaren och författaren James Manyika, som bland annat har arbetat för konsultbolaget McKinsey.

James Manyika kommer att rapportera till vd:n Sundar Pichai.

– Jag är stolt över att James Manyika ansluter till Googles ledarteam. Han har arbetat i decennier i skärningspunkten mellan teknik och samhälle och har rådgivit ett antal företag, akademiska institutioner och regeringar längs vägen, säger Sundar Pichai till Protocol.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev