Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Google tar chef från Sony

Publicerad: 3 december 2012, 13:46
Uppdaterad: 12 augusti 2016, 08:59

Gustaf Brusewitz, tidigare pr-chef på Sony Ericsson, blir kommunikationsansvarig på Google.


Google har sökt efter en ny kommunikationschef sedan Andreas Svenungsson, chef för den nordiska kommunikationsgruppen, lämnade företaget i mars för att bli pr-konsult på JKL.

Nu har Google rekryterat Gustaf Brusewitz från Sony. Rekryteringen blev klar under hösten och han jobbar sin första dag i dag.

– Det känns som en unik möjlighet, det är inte var dag man ges tillfälle att jobba med vad jag ser som ett av de mest intressanta kommunikationsföretagen i världen, säger Gustaf Brusewitz till dagensmedia.se.

– Det var helt enkelt ett för intressant jobb för att inte tacka ja.

Gustaf Brusewitz blir ansvarig för Googles nordiska kommunikationsgrupp. I och med tillträdet återtar Emma Stjernlöf sin roll som nordisk kommunikationschef med inriktning på företagskommunikation.

I gruppen ingår även en kommunikationschef för Google i Danmark.

– Exakt hur vi kommer att fördela rollerna är inte klart ännu, säger Gustaf Brusewitz.

Gustaf Brusewitz började som pr- och kommunikationschef på Sony Ericsson 2008 och var innan dess pr-konsult på Strandberg Haage.

När Sony och Ericsson delades i början av 2012 blev han kommunikationschef på Sony Mobile Communications, en roll han nu lämnar för Google.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.