Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Google Sverige gör förlust

Publicerad: 4 augusti 2011, 09:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Sökmarknadsföringen går som tåget, men Google Sweden gjorde mångmiljonförlust ifjol. I alla fall i det svenska bokslutet.


Ämnen i artikeln:

Google

Sökmarknadsföringen växte med en tredjedel och omsatte 1,9 miljarder kronor i fjol, enligt IRM.  Experter brukar tala om att Google har åtminstone 90 procent av den svenska marknaden och det skulle innebära att sökjätten omsatte över 1,7 miljarder kronor inom sökmarknadsföring i Sverige i fjol.

Belopp i den storleksordningen finns inte i Google Swedens årsredovisning eftersom en stor del av faktureringen går via lågskattelandet Irland, precis som för svenska Facebook.

Bolaget Google Sweden omsatte 161,4 miljoner kronor ifjol och gjorde en förbättring med 32 procent jämfört med föregående år. I årsredovisningen står det att hela omsättningsbeloppet avser andra koncernföretag.

Google Swedens resultat efter finansiella poster förbättrades rejält ifjol, men slutade återigen med en förlust. År 2009 gick bolaget back med 25,3 miljoner kronor och i fjol slutade det med -4,5 miljoner kronor. Årets resultat landade på -10,2 miljoner kronor.

Google Sweden äger även dotterbolaget Google Sweden Technique som inte hade någon omsattning ifjol.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News