fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Google ska träna 2 miljoner apputvecklare i Indien

Publicerad: 18 juli 2016, 09:13

Google lanserar gratis apputvecklings-program i Indien för att konkurrera med Apple.

Ämnen i artikeln:

GoogleApple

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I Indien lanserar Google ett gratis apputvecklingsprogram "The Android Skilling" i syfte att få driva upp konkurrensen mot Apple och få landets utvecklare att skapa nya innovativa appar, enligt Adage.

Programmet ska träna 2 miljoner apputvecklare gratis.

Indien förväntas vara det land med flest utvecklare till 2018 – 4 miljoner närmare bestämt. Det gör att de går om USA men bara en fjärdedel bygger för mobilen, säger Caesar Sengupta, VP-product management på Google, enligt Adage.

– Vi tror att Indien har unika förutsättningar för att förnya och forma internetupplevelsen för miljarder användare som är och kommer att gå online på mobila plattformer, säger Caesar Sangupta i ett uttalande.

Programmet kommer införas gratis på hundratals offentliga och privata universitet och även vara tillgängligt via regeringens "National Skills Development Corporation of India".

Även Apple har engagerat sig med utvecklare från Indien då de planerar att öppna en ny anläggning i Bangalore där utvecklare ges tillgång till verktyg för att skapa appar för kunder världen över.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev