Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Google ska träna 2 miljoner apputvecklare i Indien

Google lanserar gratis apputvecklings-program i Indien för att konkurrera med Apple.


Publicerad 2016-07-18 09:13
Uppdaterad 2016-07-18 09:51

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

I Indien lanserar Google ett gratis apputvecklingsprogram "The Android Skilling" i syfte att få driva upp konkurrensen mot Apple och få landets utvecklare att skapa nya innovativa appar, enligt Adage.

Programmet ska träna 2 miljoner apputvecklare gratis.

Indien förväntas vara det land med flest utvecklare till 2018 – 4 miljoner närmare bestämt. Det gör att de går om USA men bara en fjärdedel bygger för mobilen, säger Caesar Sengupta, VP-product management på Google, enligt Adage.

– Vi tror att Indien har unika förutsättningar för att förnya och forma internetupplevelsen för miljarder användare som är och kommer att gå online på mobila plattformer, säger Caesar Sangupta i ett uttalande.

Programmet kommer införas gratis på hundratals offentliga och privata universitet och även vara tillgängligt via regeringens "National Skills Development Corporation of India".

Även Apple har engagerat sig med utvecklare från Indien då de planerar att öppna en ny anläggning i Bangalore där utvecklare ges tillgång till verktyg för att skapa appar för kunder världen över.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.