Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Google ska ta större hänsyn till integriteten

Publicerad: 26 Juni 2017, 07:47
Uppdaterad: 26 Juni 2017, 08:10

I ett uttalande säger Google att användarna fortfarade kommer att få se "personaliserade" annonser och reklambudskap, men att dessa kommer att baseras på annan data, exempelvis sökbeteende. Bild: Google

Google ska sluta läsa av användarnas Gmail.


Ämnen i artikeln:

Google

I fredags meddelade Google att man kommer att sluta läsa av innehållet i användarnas Gmail-konton för att ta fram underlag för riktade annonser. Det skriver nyhetsbyrån AFP.

Ändå sedan Gmail lanserades har frågor om integriteten i tjänsten väckt bekymmer hos användarna, och integritetsaktivister har länge menat att skanningen av email-innehåll utgör en obefogad "avlyssning" av användarna.

I ett uttalande säger Google att användarna fortfarande kommer att få se "personaliserade" annonser och reklambudskap, men att dessa kommer att baseras på annan data, exempelvis sökbeteende.

– Användarnas Gmail kommer inte att läsas av för personaliserade annonser efter den här förändringen. Det innebär att Gmail-annonser kommer att tas fram på samma sätt som vi personaliserar annonser för andra Google-produkter. Annonserna kommer att baseras på användarnas inställningar. Användarna kan ändra dessa inställningar när som helst, vilket inkluderar att ta bort möjligheten att visa riktade annonser, säger Diane Greene, vice vd för Google Cloud, i ett blogginlägg.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.