Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Google rycker

Publicerad: 1 September 2009, 07:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Google marknadsandelar på den globala sökmarknaden växer.


Siffror från analysföretaget Comscore visar att Google fortsätter att växa på den globala sökmarknaden. Mellan juli 2008 och juli 2009 ökade antalet sökning på Google med 58 procent till 76.7 miljarder sökningar under en månad. Det gör att Google har två tredjedelar av världsmarknaden för sök.

Siffrorna från Comscore visar också att det är Google som har den högsta procentuella tillväxten av största sökmotorerna på marknaden, bara ryska Yandex har en större tillväxt med 94 procent. På den ryska sökmotorn gjordes dock enbart drygt en miljard sökning under juli 2009.

Näst stört enligt Comscore är Yahoo med 8,9 miljarder sökning, en uppgång med två procent jämfört med 2008. Kinesiska Baidu.com är tredje största sökmotorn med åtta miljarder sökningar.

Microsofts sökmotorer, gamla Live Search och nya Bing ligger på 3,3 miljarder sökningar. Sammanlagt gjordes 114 miljarder sökningar under juli på de tio sökmotorer som Comscore listar. Det är en ökning med 41 procent jämfört med samma månad förra året.

Flest antal sökningar görs i Europa med 32 procent av alla sökningar. Tvåa är Asien med 31 procent och trea Nordamerika med 22 procent. Flest antal sökningar per internetanvändare som söker görs dock i Latinamerika med 13 sökningar per dag. I Europa görs knappt 12 sökningar per dag och användare.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.