Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Google – Good or evil?

Publicerad: 9 April 2010, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Dagensmedia.se frågade tre av Deskens besökare om Google är gott eller ont.


Björn af Kleen, kulturjournalist och författare

Är Google gott eller ont?

– Varken eller. Det är väl som boken beskriver det finns båda sidor. Jag tror inte man ska se det på det sättet utan ta det för vad det är.

Vad tycker du om Googles uttåg ur Kina?

– Jag vet inte riktigt vad som hänt sista tiden i Kina men det är väl självklart bra om Goole inte underordnar sig censuren.

 

Åsa Lindeborg, kulturchef på Aftonbladet

Är Google gott eller ont?

– Svår fråga. Jag har en idé om att det finns båda sidor. Man är nog naiv om man tror att all information finns på Google och använder det som sin enda källa. Man har ju självklart hört rykten om att det skulle förekomma åsiktsregistrering och det är ju inte bra dåligt, men jag är ganska dåligt insatt.

Vad tycker du om Googles uttåg ur Kina?

– Självklart avskyr jag inskränkningar av yttrandefriheten, så jag tycker att det Google gör är bra. Men jag tror de klarar sig ändå.

 

Emanuel Karlsten, redaktör sociala medier på Expressen

Är Google gott eller ont?

– Jag måste säga good. Jämför man med Microsoft vill de ha betalt innan man får ta del av produkten. Google gör tvärtom vilket gör det svårare att tycka att de är onda. Dominansen kan självklart bli problematisk på sikt då det är svårt att vara god om man blir för stor.

Vad tycker du om Googles uttåg ur Kina?

– Jag ser det som ett gott tecken att Google inte bara styrs av kapitalistiska intressen. Sen kan man fråga sig om det är en del av en längre strategi men det får tiden utvisa.

Henrik Boman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.