Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Google betalar 1 miljard dollar för samarbeten med nyhetspublicister

Publicerad: 1 oktober 2020, 14:33

Google News Showcase, som vd:n Sundar Pichai berättar mer om i ett blogginlägg, bygger på Googles existerande nyhetslicensprogram.

1 miljard dollar. Så mycket ska Google betala till mediehusen för att få publicera deras nyheter på Google News Showcase.


Ämnen i artikeln:

Google

Totalt har Google tecknat avtal med omkring 200 nyhetsmedier i Tyskland, Storbritannien, Brasilien Argentina, Kanada och Australien. Partnerskapet ger Google News Showcase rätt att publicera utvalda nyheter och för det får publicisterna ekonomisk ersättning. Sammanlagt ska Google betala 1 miljard dollar, vilket motsvarar närmare 9 miljarder svenska kronor, till mediehusen.

”News Showcase kommer att ge läsarna mer kontext och större perspektiv kring viktiga nyhetshändelser och det kommer även att driva trafik till publicisternas sajter”, skriver Sundar Pichai, vd för Google, i ett blogginlägg.

Brasilien och Tyskland är först ut att få tillgång Google News Showcase. Initialt kommer den nya produkten att finnas tillgänglig för Android-enheter, men senare också på iOS. 

Bland de nyhetsmedier Google har tecknat avtal med finns bland annat tyska Der Spiegel, Stern och Die Zeit. Och antalet publicister kommer, enligt blogginlägget, att utökas i takt med att tjänsten expanderar till fler länder.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.