Google assistant kommer till Sverige

2018-02-20 09:25  

Google tillkännagav förra veckan att Google assistant kommer lanseras i 30 nya länder under 2018. Sverige är ett av länderna på lanseringskartan.

Vid Digital News Initiative (DNI) i Amsterdam förra veckan meddelade företaget att man storsatsar på att lansera och anpassa Google assistant till fler länder och språk. Bland länderna finns Sverige, Nederländerna och Ryssland. Enligt företagets beräkningar kommer detta leda till att Google assistant finns i 52 länder vid slutet av 2018, skriver Digitaltrends.

Även nya språkanpassningar kommer tilläggas, där ryska, arabiska och hindi ingår. Totalt 17 nya språk kommer tilläggas.

Google assistant har blivit en viktig del i androidtelefoner och i företagets smarta högtalare Google home, där röststyrning tillåter användaren att bland annat få väderuppdateringar, sätta påminnelser eller använda enkla röstkommandon.

Med utökad lansering och språktillägg hoppas Google att försäljningen av Google home även ska öka, eftersom den är helt beroende av Google assitant, skriver BGR.

För tillfället finns Google assistant i USA, Storbritanien, Japan, Tyskland, Frankrike, Kanada, Indien och Australien. Språken som finns tillgängliga är engelska, tyska, japanska, koreanska, portugisiska, spanska, italienska och franska.

För närvarande finns ingen tidsram satt för expansionen av Google assistant och språkanpassningarna, skriver BGR.

Läs en fördjupande special om röststyrning i Dagens Medias magasin nummer 3.

Här får du tillgång till hela Dagens Media – teckna en prenumeration.

Christopher Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt