Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Google anställer säljchef för Youtube

Publicerad: 5 November 2010, 09:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Peter Nordlöv blir ny säljchef på Google med ansvar för Youtube och display-annonsering.


– Vi är glada att Peter börjar hos oss på Google. Hans erfarenhet från  Match.com och online marketing kommer att bli en tillgång för Google och Youtubes fortsatta tillväxt i Sverige, säger Andreas Svenungsson, nordisk chef för kommunikation och pr på Google.

Peter Nordlöv får en ny tjänst, Youtube Specialist, som ska ta hand om den kraftigt ökade efterfrågan på Youtube och display. Han ska stötta Googles försäljningschefer inom olika branschområden med Youtube-försäljningen. Han ska även stärka Googles och Youtubes erbjudande inom displayannonsering.

Peter Nordlöv går från jobbet som nordiskt ansvarig för partnerskap och onlineannonsering på Match.com. Han har även en bakgrund inom mediebyråvärlden, bland annat som vice vd på Outrider.

– Jag har haft fem fantastiska år på Match, men kände att det här var ett drömjobb. Google är ett spännande företag och jag tände till på rollen. Youtube är en fantastisk tjänst med stor räckvidd, men det finns en stor potential där vad gäller annonsering, säger Peter Nordlöv.

Han börjar på Google den 15 november.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.