Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Glam.com i samtal med Bloglovin

Publicerad: 16 november 2011, 09:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Glam.com, världens största digitala nätverk inom skönhet, etablerades nyligen i Sverige. Fler svenska sajter kan vara på väg in. ”Vi diskuterar med Bloglovin”, säger vd:n och medgrundaren Ernie Cicogna till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

SimeSime 2011

Ernie Cicogna är i Stockholm för att presentera Glam.com på Sime.

Med över 200 miljoner besökare i månaden är Glam.com världens största digitala nätverk med kvinnlig målgrupp.

Omkring 2 500 sajter är med i nätverket.

– Vi letar ständigt nya sajter men är väldigt selektiva eftersom våra annonsörer kräver det. Vi letar efter sajter med hög kvalitet på innehållet, som kan presentera en miljö som våra annonsörer vill befinna sig i, sade Ernie Cicogna på Sime-scenen på tisdagseftermiddagen.

Nätverket startades i Silicon Valley 2005.

– Vi var sju nördar och en ekonom, det vill säga jag, som hittade en lucka på marknaden. Det fanns inget nätverk för annonsörer som vände sig till kvinnor, säger Ernie Cicogna till dagensmedia.se.

Glam.com har inte en säljorganisation i Sverige, men samarbetar sedan några månader med Keynote Media Group.

Den mesta svenska trafiken kommer från den internationella portalen Glam.com, men några svenska sajter ingår i nätverket. Vilka är dock inte officiellt.

– Många vill inte berätta att de ingår i nätverk eftersom det kannibaliserar på direktförsäljningen, säger Fredrik Sellgren på Keynote till dagensmedia.se.

Fler svenska sajter kan vara på väg in.

– Vi letar ständigt efter nya sajter på nya marknader. Vi har till exempel diskuterat med Bloglovin.com, som har mycket intressanta sajter för oss, säger Ernie Cicogna, vd och medgrundare av Glam Media International.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SimeSime 2011

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.