Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Getupdated säljer dotterbolag

Publicerad: 11 Augusti 2010, 06:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:43

Efter många turer är försäljningen av Getupdateds dotterbolag Mediaanalys klar.


Ämnen i artikeln:

Getupdated

Getupdated säljer hela sin andel, 51 procent, för 32 miljoner kronor. Enligt ett pressmeddelande ger det en realisationsvinst på 17 miljoner kronor. 18 miljoner betalas kontant och resterande 14 miljoner ska betalas inom fyra år. Köpeskillingen kan dock bli mindre om Mediaanalys inte når en omsättning på 45 miljoner kronor under 2010. År 2009 omsatte Mediaanalys 34 miljoner kronor.

Köpare är investmentbolaget Short Cap AB genom sitt intressebolag MAI AB.

Getupdated har tidigare sagt att anledningen till att man säljer dotterbolaget är att koncernen vill fokusera på de helägda bolagen och att man vill frigöra kapital för ”att skapa tillväxt i vår kärnverksamhet, organiskt eller genom eventuella kompletterande förvärv".

Tidigare dömdes Mediaanalys vd till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande. I höstas, då anklagelserna fördes fram, fick han sparken av Getupdated. Han är en av tre grundare, men har inget ägande kvar i Mediaanalys.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Getupdated

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.