Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Getupdated relanserar Ekobrottsmyndigheten

Publicerad: 7 April 2010, 06:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Ekobrottsmyndigheten ska modernisera sin sajt, och uppdraget har gått till Getupdated – det bolag där en av grundarna uppges ha granskats av samma myndighet för svindel.


Getupdated fick uppdraget efter en offentlig upphandling och bolaget ansågs därmed uppfylla kraven avseende juridisk-, finansiell- och ekonomisk ställning.

De valdes med motiveringen att de hade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet.

Getupated har tidigare figurerat i samma artiklar som Ekobrottsmyndigheten, men då i betydligt mindre smickrande sammanhang.

En av Getupdateds grundare misstänks ha plundrat det tidigare dotterbolaget Drion World Solution genom fejkade fakturor och målvakter. Detta har varit föremål för utredning av - Ekobrottsmyndigheten, enligt en artikel i E24.

Som Dagensmedia.se tidigare rapporterat har Getupdated även plågats av sexskandaler, då en toppchef avgått efter sexköp och en vd för ett dotterbolag polisanmälts och dömts till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning samt sexuellt ofredande.

Han skulle sedmera frias i hovrätten från alla anklagelser utom sexuellt ofredande - och straffet sänktes till villkorlig dom och dagsböter.

Ska uppdraget bygga upp förtroendet för företaget igen?

– När det gäller betydelsen för företaget så är det såklart stärkande att vinna ett sådant här uppdrag. Vi vann den offentliga upphandlingen i konkurrens med andra och det är just den här sortens helhetsuppdrag som vi strävar efter att vinna. Vad som präglade 2009 för Getupdated kan man säkert ha olika uppfattningar om, men vi ser inget bättre sätt att stärka vårt förtroende än att få fina uppdrag, vare sig det är för Ekobrottsmyndigheten eller andra kunder, säger Peter Eriksson, försäljningschef på Getupdated.

Getupdated ska både bygga upp Ekobrottsmyndighetens externa och interna webbplats.

– Första biten handlar om den externa biten, och det arbetar vi med just nu. Den ska vara strukturerad så att alla kan förstå, delta och använda den.

I upphandlingen var förutom Getupdated två andra företag involverade, Meridium AB och Know IT Karlstad AB. Getupdated tog hem uppdraget då de hade ett mer fördelaktigt pris, 874 750 kr, jämfört med de andra kandidaterna som hade ett pris på 878 000 samt 976 400 kronor.

Efter artikelns publicering kontaktar grundaren Dagensmedia.se.

"EBM har aldrig varit i kontakt med mig eller haft någon utredning om mig eller Drion. Skatteärendet är överklagat till Länsrätten", skriver han i ett mejl.

UPPDATERAT: Dagensmedia.se uppgav tidigare att dotterbolags-vd:n dömts till fängelse för grov kvinnofridskränkning samt sexuellt ofredande. Han friades dock i hovrätten för grov kvinnofridskränkning och straffet sänktes till villkorlig dom och dagsböter. Dagensmedia.se ber om ursäkt för felet.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.