tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Getupdated lägger sparpaket

Publicerad: 7 juli 2011, 06:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:05

Nätmarknadsföringsbolaget Getupdated ska spara 10 miljoner kronor årligen. Dessutom stuvar bolaget om i säljledningen.

Ämnen i artikeln:

Getupdated

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Den största besparingen med hjälp av ett lokalbyte. I slutet av augusti går flyttlasset från Brahegatan till Kristineberg i Stockholm.

– Vi har suttit i alldeles för stora lokaler efter konsolideringen av de bolag som köptes 2007, säger koncernchefen Peter Eriksson.

Även i England ska liknande effektiviseringar genomföras, vilket ska ge en besparing på tio miljoner kronor per år. Redan i år kan bolaget se effekter av besparingsåtgärderna.

– Försäljningen går bra, men vi är en mindre organisation idag och omsätter inte lika mycket som vi gjorde för ett par år sedan. I Sverige har vi slagit de mål vi satte upp i slutet av förra året.

Även inom säljorganisationen blir det förändringar, vilket också ska spara pengar, berättar Peter Eriksson.

Niklas Gull, försäljningschef i Stockholm blir försäljningsdirektör för Just Search med ansvar för Europa när hans företrädare Justin Gates slutar.

Jerry Månsson, idag försäljningschef för medieplanering, tar över Niklas Gulls tjänst. Och Mikael Haraldsson, försäljningschef för väst och syd blir istället regionschef och får då även ansvar för den tekniska leveransen.

– De här tre personerna har gjort ett så pass bra jobb att de kan anta nya utmaningar. De är bra både med kund och personal så det känns logiskt att befordra dem.

Så sent som i februari genomförde Getupdated en nyemission där man tog in 15 miljoner kronor.

Koncernen omsatte 216 miljoner kronor under 2010 och gjorde en förlust på knappt 1 miljon kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev