onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Gant leder jakten på reklamfilm med Filip och Fredrik

Publicerad: 15 december 2016, 09:58

Det tidigare auktionsrekordet låg på 221 100 kronor. Nu krossar Filip och Fredrik sitt eget rekord genom att sälja en reklamfilm för 1 miljon kronor.

Ämnen i artikeln:

Filip FredrikGant

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Måndagen 12 december gick startskottet för Musikhjälpen 2016. Pogramledartrion Josefine Jinder (Little Jinder), Howlin’ Pelle Almqvist och Kodjo Akolor ska sända live under 144 timmar i glasburen på Stortorget i Örebro.

Flera kända personer har redan hunnit med att starta auktioner för att samla in pengar till årets tema "Barn i krig har rätt att gå i skolan".

Två av alla välkända namn är Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Tillsammans har de två tidigare auktionerat ut sig som receptionister, ett budkrig som till slut hamnade på 221 100 kronor.

Det här året säljer duon en reklamfilm för att dra in pengar till förmån för Musikhjälpen, och man var en av de första att gästa buren i Örebro. Där berättade Fredrik Wikingsson att programledarduon tidigare auktionerat ut saker under Musikhjälpen och målet med att sälja en reklamfilm var att slå auktionsrekord.

Tillsammans med auktionsvinnaren ska programledarduon ta fram en idé, spela in, klippa och färdigställa en reklamfilm för ett företag. Om företaget så önskar kan de också ställa sig framför kameran.

Auktionen för reklamfilmen börjar på 1 miljon kronor. Och några timmar in kom första budet.

– Detta är redan magiskt. Men nu ska det ÖKAS!!!, säger Fredrik Wikingsson, i en kommentar.

Bakom budet står klädföretaget Gant.

För Filip och Fredriks del innebär rekordet en återkomst till buren redan imorgon, berättar Helana Iles på Musikhjälpen.

Dyraste auktionerna under Musikhjälpen:

1. 1 miljon kronor – 2016. Filip och Fredrik auktionerar ut att tillsammans med ett företag spela in och klippa en reklamfilm. Budet läggs av Gant några dagar in i Musikhjälpen 2016.

2. 221 100 kronor – 2012. Även den här gången är det Filip och Fredrik som ligger bakom auktionen där man hyr ut sig själva som receptionister. Vinnaren av auktionen blev bemanningsföretaget Framtiden.

3. 121 221 kronor – 2012. När artisten Lars Winnerbäck auktionerade ut en privat konsert på Södra Teatern gick budgivningen varm.

4. 136 400 kronor – 2010. Konstären Lars Lerin skänkte ett signerat exemplar av sin bok "En liten konstnär", tillsammans med originalakvarellen på bokens omslag till Musikhjälpens auktion.

5. 105 200 kronor – 2012. Carolina Gynnings tavla "Paintingeveryday makes mesane!” gick också för en hög prislapp under Musikhjälpens succéår 2012.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev