Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Gaffa släpper Spotify-app

Publicerad: 1 december 2011, 06:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

I går lanserades Spotify Platform, som gör det möjligt för tredjepartsutvecklare att utveckla Spotify-relaterade appar. Bland de första att haka på den nya tjänsten är musiktidningen Gaffa.


Det var på gårdagens livestreamade presskonferens som Spotify presenterade Platform, som alltså är en utvecklingstjänst för appar.

Bland de första att utnyttja tjänsten är Gaffa, som har utvecklat en app som bland annat innehåller recensioner, konsertinformation, nyheter och spellistor.

– I dag blir Spotify en musikplattform genom lanseringen av verkligt integrerade apps från de bästa och mest innovativa företagen inne i Spotify. Vi har arbetat nära med Gaffa för att skapa en unik app som tillför ännu mer kul och sociala musikupplevelser till Spotify, säger vd:n Daniel Ek i ett pressmeddelande.

Avtalet, som täcker Sverige, Danmark och Norge är en viktig del av Gaffas expansion.

– Framtiden är här och den är fantastisk. En jukebox med inbyggd Gaffa är både den inspirationskälla och det filter användarna behöver i den oöverskådliga strömmen av ny musik till följd av med den digitala revolutionen, säger Gaffas vd Robert Borges i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Ett samarbete med en cool musiktjänst som Spotify är en fantastisk chans att sprida vårt varumärke på den nordiska marknaden.

Hittills har 16 varumärken valt att göra egna appar i Spotify Platform. Bland dem The Guardian, Rolling Stone och Billboard.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.