Gå på bostadsvisning i Åre från din tv-soffa - via Periscope

2016-02-15 11:55  
Fastighetsvisning i mobilen kan bli allt vanligare i framtiden. Foto: Press. Foto: Press

Den 28 februari kan du gå på bostadsvisning i Åre, hemma från din tv-soffa. Fastighetsbyrån ska i samarbete med Telenor ha Sveriges första livestreamade fastighetsvisning via appen Periscope.

Periscope är en av världens snabbast växande tjänster. Via Periscope kan du varsomhelst via din smartphone börja livesända vad du vill. Vid Parisattackerna den 13 november kunde miljoner människor världen över se kaoset från olika sändningar runtom i Paris via Periscope. Som Dagens Media tidigare har skrivit om sänder Dagens Industri sitt program "Börsen på 3 minuter" varje vardagsmorgon live via Periscope.

Men Periscope erbjuder också andra möjligheter. Det visar Fastighetsbyrån som i samarbete med Telenor den 28 februari kommer anordna, vad de själva uppger vara, Sveriges första livestreamade fastighetsvisning från skidorten Åre.

– Många drömmer om ett fritidshus men det är inte alltid enkelt att få spekulanter att åka många mil för att gå på visning i Åre och detta öppnar upp många möjligheter för många människor. Man kommer under visningen kunna ställa frågor direkt till mäklaren så det blir ungefär som en vanlig visning, berättar Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån för Dagens Media och fortsätter:

–Vi får se hur det här kommer att tas emot. Det är inte aktuellt att göra detta på alla visningar i framtiden, men vi har bostäder i Spanien där kan det eventuellt vara aktuellt.

Telenor är samarbetspartner med Fastighetsbyrån.

– Streamingtjänsterna har nu på allvar vandrat ut ur hemmet och tagit plats i mobiltelefonen och det ställer förstås ännu högre krav på ett bra nät. Att livestreama Fastighetsbyråns visning sätter verkligen fokus på det som är riktigt intressant: att nätet kan förändra ditt liv genom att möjliggöra nya typer av upplevelser och tjänster, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor i ett pressmeddelande.

Byrån bakom projektet är Wenderfalck och arbetsgruppen bakom projektet är:

Linn Petrén – Kundansvarig Fastighetsbyrån
Peter Andersson – Kundansvarig Telenor
Frida Lind – Projektledare
Kristin Wester – PR-rådgivare
Anna Hoffman – Junior projektledare
Axel Barvaeus – Innehållsrådgivare
Petter Rudwall – Creative Director
Didrik Persson – Kreatör
Jens Johnsson – Art Director
Peter Simonsson – Technical Director

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt