Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Fullt upp för Minecrafts psykolog

Publicerad: 14 mars 2014, 08:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:44

I en dryg vecka har A Non Smoking Generation haft en rädsloklinik i dataspelet. Flera tusen spelare har diskuterat rädslor och rökning.


Ämnen i artikeln:

A Non Smoking Generation

Klinikens psykolog har fått jobba hårt under den gångna veckan. Tusentals Minecraft-spelare har pratat om rädslor, grupptryck och oro för rökande familjemedlemmar.

A Non Smoking Generation initiativ har spridit sig över världen och omskrivits i bland annat BBC och i stora spelbloggar.

Idén har tagits fram tillsammans med pr- och webbyrån Deportivo.

– Minecraft är en spelmiljö som många ungdomar känner igen och känner sig trygga i. Man är också mer anonym än i verkliga världen och vågar kanske ställa frågor som man annars inte skulle ha ställt, säger Ann-Therese Enarsson, styrelseordförande A Non Smoking Generation, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att det behövs ett nytt sätt att diskutera rökning på är tydligt, sett till det gensvar vi har fått av ungdomar och av medier över hela världen,

Rädslokliniken bommar igen på söndag den 16 mars. Till dess hålls den öppen mellan klockan 17 och 20 varje kväll.

- Det är påtagligt att det finns många funderingar och tankar kring rökning bland unga idag. Det värmer att se hur flera unga, även utan min inblandning i konversationen, börjar stötta och peppa varann till att stå emot rökning, säger Oskar Henrikson, legitimerad psykolog och psykologen bakom Minecraftkliniken.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

A Non Smoking Generation

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.