Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

FRA tar över Computer Swedens sajt

Publicerad: 4 November 2013, 13:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

Nyligen avslöjade Computer Sweden allvarliga brister i FRA:s signalspaning. Trots det väljer myndigheten att annonsera på sajten.


Ämnen i artikeln:

Computer Sweden

För en tid sedan inledde Computer Sweden en artikelserie där de avslöjade att Försvarets radioanstalt, FRA upprepade gånger brutit mot reglerna för hanteringen av data från internet- och teletrafik.

 – Det ligger inom vårt bevakningsområde så det är naturligt att vi granskar dem, säger Computer Swedens chefredaktör Jörgen Lindqvist till Dagens Media.

Trots att de granskats hårt av Computer Sweden väljer nu FRA att köpa annonsplats på sajten i form av en take-over.

På bannerannonsen står det att FRA söker nya medarbetare med kompetenser inom bland annat kryptologi och javautveckling.

– Man kan ha åsikter om FRA men det är Sveriges riksdag som bestämmer om de ska finnas, säger Jörgen Lindqvist.

Att myndigheten valt just deras sajt tror han beror på att läsarna har hög kompetens inom teknik och it och därför kan ses som potentiella medarbetare hos FRA.

Någon konflikt tycker han inte att annonsen innebär.

– Jag tycker vi ska behandla dem som den myndighet de är. Vi granskar givetvis FRA och det tycker jag att vi gjort på ett bra sätt oavsett annonsering eller ej.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Computer Sweden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.