Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Forsman & Bodenfors copywriter lämnar Facebook i protest

Publicerad: 2 november 2015, 06:21
Uppdaterad: 4 januari 2016, 09:12

Forsman & Bodenfors copywriter Eva Råberg lämnar Facebook med en topless-bild.


Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Dagens Media har vid ett flertal tillfällen uppmärksammat Facebooks regler kring vad som får och vad som inte får förekomma på sajten när det gäller exempelvis nakenbilder. Dagens Medias reporter Erik Wisterberg skrev nyligen i en krönika om skevheten i att bilder på nakna bröst blockeras, men att sidor som hyllar skolmördaren i Trollhättan tillåts ligga kvar då de inte bryter mot Facebooks så kallade ”gemenskapsregler”.

Forsman & Bodenfors copywriter Eva Råberg lämnar nu tjänsten eftersom en sida som listar flyktingboenden tillåts ligga kvar, trots att den vid upprepade tillfällen anmälts.

Och lämnar gör hon med en topless-bild på sig själv.

– Med tanke på att människor faktiskt går och tänder eld på hus, där det bor människor som har flytt för sina liv, är en sådan sida i bästa fall provocerande och i värsta fall direkt farlig. Vi var många som rapporterade den men alla fick samma svar - att den inte strider mot Facebooks "gemenskapsrelger", säger Eva Råberg till Resumé och fortsätter:

– Samtidigt är det ingen hemlighet att Facebook är absurt petiga när det gäller nakenhet. Framförallt när det gäller kvinnlig nakenhet. Sidan hinner knappt ladda klart innan bilden är bortplockad. De förklarar det med att vissa målgrupper är "särskilt känsliga" för "denna typ av innehåll". Och det retar gallfeber på mig när det samtidigt är ok att lägga ut adresser till ensamma flyktingbarn.

LÄS ÄVEN:

"Facebook blockar bröst – men låter Anton Lundin Petterssons hyllningssidor ligga kvar"

Facebooks nakencensur blev vinstlott för Folkoperan

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.