Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Förlusten ökar för Realtid

Publicerad: 25 Augusti 2014, 10:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

Realtid Media redovisar en förlust på nära 5 miljoner kronor 2013.


Ämnen i artikeln:

Realtid

Trots svarta siffror under det fjärde kvartalet, blev 2013 som helhet ett mörkt år för Realtid Media, som driver affärssajten Realtid.se och tidningen Industrirapport.

Rörelseresultatet för helåret blev en förlust på 4,8 miljoner kronor. Detta sedan kostnaderna vida överstigit bolagets nettoomsättning på 2,6 miljoner kronor netto.

Enligt bolagets årsredovisning förvärrades den redan ansträngda ekonomin av en misslyckad satsning på tidningen Industrirapport. Bolagets initiativ inom uppdragsjournalistik, Upptid Media AB, föll inte heller väl ut utan såldes under året till delägaren John Bark.

För att minska kostnaderna har en del personal tvingats gå och bolaget har flyttat till mindre lokaler. I dag har Realtid Media sex medarbetare.

– Som jag tror framgår av vd-ordet och våra pressmeddelanden så blev 2013 ett oerhört utmanade år, vilket alltjämt hämmar oss. Jag behöver fortfarande lägga mycket tid på finansieringsfrågor, säger Realtid Medias vd Jonas Wiwen-Nilsson till Dagens Media.

– De förluster vi såg det året ligger bakom oss, beroende på att vi både minskat kostnadsmassan, men också ökande intäkter. Sista kvartalet 2013 uppvisade också verksamheten positivt kassaföde för första gången.

Under 2013 och inledningen av 2014 har Realtid Media genomfört ett antal nyemissioner för att få in mera kapital till verksamheten. Vid bolagsstämman i april tillsattes en ny styrelse, som förutom Jonas Wiwen-Nilsson utgörs av Thomas Winell och Ingmar Rentzhog.

– Den operativa verksamheten börjar må bra, behjälpt av den nya styrelsen och att vi gjort ett par nyckelrekryteringar.

Som Dagens Media tidigare har berättat är målsättningen att Realtid Media ska noteras på Aktietorget. Målsättningen kvarstår men det återstår ännu en hel del arbete innan en notering kan blir aktuell, enligt Jonas Wiwen-Nilsson.

– Vi behöver komma lite längre, men har som mål att noteras så snart som möjligt. I bästa fall blir det aktuellt i slutet av året.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Realtid

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.