Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Förlust för Svenska Fans ägare

Publicerad: 1 Mars 2016, 09:14
Uppdaterad: 21 Juni 2016, 05:53

Everysport Media Group, som bland annat äger Svenska Fans, går med förlust.


Ämnen i artikeln:

Sportsverige

Everysport Media Group, tidigare Traveas, redovisar en förlust på 0,8 (-1,2) miljoner kronor för helåret 2015. Efter avskrivningar skrivs förlusten till 2,9 (-2,2) miljoner kronor.

Omsättningen ökar dock med 35 procent och landar på 21,1 miljoner kronor.

Orsaken till det negativa resultatet är en förlust för Stampen Sports Media, där bland annat Svenska Fans ingår, som Everysport förvärvade under förra året.

”När vi tog över bolaget så var det en verksamhet som visade ett negativt resultat för 2014 om ca -3,3 mkr. Under vår regi har vi förbättrat lönsamheten i Stampen Sports Media till EBITDA ca -1,1 mkr. Det negativa resultat för 2015 i SSM gör att vi inte kommer att behöva betala någon tilläggsköpeskilling för förvärvet av bolaget. Den 'gamla' delen av Traveas visade ett positivt EBITDA resultat om ca 0,3 mkr”, skriver Gustaf Carling, vd för Everysport Media Group, i förvaltningsberättelsen.

Därmed landar köpeskillingen på 4 miljoner kronor.

Enligt bolaget har förvärvet av Stampen Sports Media och samgåendet med Traveas redan gett resultat. Hittills i år har man tecknar årsavtal till ett värde om 28 miljoner kronor.

Målet för 2016 är att nå en omsättning på uppåt 55 miljoner kronor och ha en marginal på 7-9 procent.

Everysport Media Group äger och driver ett flertal sportsajter så som Svenskafans.com, FanTV, Hockeysverige.se, Eliteprospects.com, Fotbolldirekt.se, Goalwire, Golfing.se och Tennissverige.se.

Annonsförsäljningen sker under namnet Sportsverige.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sportsverige

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.