Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"För ett år sedan väcktes min kärlek"

Publicerad: 23 Februari 2015, 14:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Under en längre tid har hon samarbetat med produktionsbolaget. Nu värvar Filt Malin Åkersten Triumf för att kunna jobba med podcaster fullt ut.


Malin Åkersten Triumf har värvats till produktionsbolaget Filt. Där ska hon arbeta som producent och konceptutvecklare för att vara med och driva podcastmarknaden. Hon har samarbetat länge med bolaget, men ska nu alltså arbeta för dem på heltid.

– Det är så fantastiskt kul. Jag började samarbeta med Filt för ett år sedan och då väcktes min kärlek. Jag har varit förtjust i Filt sedan dag ett, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Under mina år i reklambranschen har jag märkt att jag hela tiden har dragits åt någon slags redaktionell eller pedagogiskt riktning i många av mina uppdrag. Plötsligt har jag fått möjligheten att sitta på en redaktion med riktiga journalister.

Under de senaste tio åren har Malin Åkersten Triumf arbetat som copywriter. Tidigare har hon också producerat den egna podcasten "Den Blå Hästen" och för Filt arbetat med "No Hate", för Statens Medieråd, och "IKEA Podologen" för Futurniture.

– Jag ska vara som en brygga mellan det kommersiella och det redaktionella. Mitt uppdrag är att försöka hitta vinklar och innehåll som fungerar både redaktionellt och kommersiellt. Just nu försöker jag suga i mig så mycket jag kan från journalisterna på redaktionen. Jag är som en svamp.

Filt är ett oberoende produktionsbolag och består av två delar. Det ena är Filt Hinterland som producerar podcaster och webb-tv och bland annat har kunder som RFSU och Futurniture. Det andra är Filts public service-produktioner som producerar radioprogram för Sveriges Radio.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.