Folkoperans film för naken för Facebook

2015-08-25 14:25  

Folkoperan får inte marknadsföra sin opera La Traviata på Facebook.

Facebooks syn på nakenhet är omdiskuterad. Så sent som i juni stängde den amerikanska sajten ner Fotografiskas Facebook-sida efter att museet laddat upp bilder på nakna dalkullor från utställningen med Anders Zorns bilder.

Nu har Folkoperan drabbats. När mediebyrån IUM skulle ladda upp en trailer för att marknadsföra premiären av operan "La Traviata – kärlek, skam och död i tre akter", tog det stopp.

"Välkommen på fest bland swingers och kärlekstörstande dragqueens! I Folkoperans hudnära iscensättning av La Traviata undersöker vi normer, stereotyper och sexualitet." stod det i beskrivningen.

– Vi tycker att det är väldigt synd att det ska vara så snäv och konservativ syn på nakenhet. Så fort man visar ett bröst blir det ramaskri. Det är en märklig situation, säger Elenor Wolgers, kommunikationschef på Folkoperan till Dagens Media.

På Folkoperans egen Facebook-sida har filmen dock gått att publicera.

– Filmen ligger i vårt eget flöde, men när vi har försökt marknadsföra den fick vi besked att Facebook har stoppat den. Nu lutar det åt att vi måste blurra vissa delar i filmen. Facebook är ett amerikanskt företag och de har sina regler, konst- och kulturvärlden lever i en annan värld än vad Facebook gör, säger Elenor Wolgers.

– Den här filmen visar mycket, men det är föreställningen. Det kan vara provocerande, men att bryta normer är provocerande.

LÄS OCKSÅ:

Läs mer: Facebook censurerar Fotografiskas Zorn-reklam

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt