söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Fogden planerar utmätning hos Realtid-bolag

Publicerad: 1 februari 2013, 13:55

UPPDATERAD. Kronofogden planerar att göra en så kallad förrättning hos Realtids tidigare ägarbolag Alternativ Media. Bolaget har skulder på närmare en halv miljon kronor.

Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Fram till i somras drevs nättidningen Realtid i bolaget Alternativ Media. Bolaget har under flera år brottats med skulder och ekonomiska problem och i somras genomfördes en företagsrekonstruktion.

Men bolaget har fortfarande skulder och nu planerar kronofogden en så kallad förrättning – det vill säga att fogden på plats går igenom ett bolags skulder och tillgångar. Finns det några tillgångar så tar kronofogden dem med sig.

I skrivande stund har Alternativ Media skulder på totalt 485 229 kronor hos kronofogden, varav 272 947 är skatteskulder.

I juni förra året valde dock grundaren och vd:n Jonas Wiwen-Nilsson att flytta utgivningen av Realtid till bolaget Realtid Media. Rent formellt köpte Realtid Media innehållet i Alternativ Media.

Sedan i höstas planerar man att introducera Realtid Media på Aktietorget. Bolaget genomförde då en nyemission och plockade in 3 miljoner kronor till bolaget. Den 25 januari i år valde bolaget dessutom att gå ut med ett erbjudande till de befintliga aktieägarna om att teckna konvertibla skuldebrev. Syftet är att ta in ytterligare 2 miljoner kronor.

Men redan nu har Realtid Media fått betalningsförelägganden. Vårgårda tryckeri krävde nyligen tillbaka 17 438 kronor, vilket nu är betalt. Men samtidigt har Mediagnos ett krav på 85 500 kronor liggandes hos kronofogden.

Enligt Jonas Wiwen-Nilsson finns det en betalningsplan för hur skulderna ska betalas av. Han kan dock inte svara på när de ska vara betalda.

– Vi har ju tagit in tre miljoner och behöver två till, och där är vi snart. Det kommer att gå till att betala av skulderna och resten till den löpande verksamheten, säger han.

Planen är att notera bolaget på Aktietorget under 2013.

– Realtid går jättebra nu. Vi är ett publikt bolag så jag får inte säga så mycket, men magasinet går fantastiskt bra.

Realtid Media anlitade i slutet av förra året konsultbolaget Media Sjutjugo för att få hjälp med att öka omsättningen under 2013.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev