Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Flinkenberg: Vi var beredda på kritik

Publicerad: 30 November 2010, 08:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Idag lanserar Chic nio nya bloggar. Bland dessa finns 12-åriga Chloé Schutermans blogg, som väckt starka reaktioner på Internet. "Vi är medvetna om att det är speciellt med en så ung bloggare", säger chefredaktören Charlotta Flinkenberg.


Ämnen i artikeln:

ChicCharlotta Flinkenberg

Chloé Schuterman, dotter till Nathalie Schuterman, är en av Chics nya bloggare. Hon blir idag Sveriges yngsta professionella bloggare. Lanseringen har väckt starka reaktioner i sociala medier som Twitter. Något som Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på Chic, var förberedd på.

- Vi är medvetna om att det är speciellt med en så ung bloggare. Men jag tror inte att det är bara åldern som väcker reaktionen utan jag tror det är kombinationen barnmodell, förmögna föräldrar och att hon skriver om mode som väcker reaktioner, säger hon.

Charlotta Flinkenberg säger att Chloé Schuterman är en av nio bloggare i åldrarna 12 till 40 som bloggar på Chic.

- Hon är en ovanligt modeintresserad tjej och hon har vuxit upp med mode på ett sätt som andra inte har. När vi fick höra att hon var intresserad av att starta en blogg tyckte vi att det skulle vara roligt om hon ville göra det hos oss, säger Charlotta Flinkenberg.

Charlotta Flinkenberg säger att bloggen har diskuterats både internt och med Chloé Schutermans mamma.

- Det jag varit mest rädd för är nätmobbing mot Chloé och det ska vi motverka genom att alla kommentarer ska godkännas av någon annan innan de publiceras, det är ingenting Chloé själv ska behöva göra, säger Charlotta Flinkenberg.

På bloggen kan man bland annat se vad Chloé Schuterman har på sig och vart man kan köpa plaggen, men Charlotta Flinkenberg dementerar att bloggen skulle vara sponsrad.

- Ingen av bloggarna på Chic är sponsrade, absolut inte. Däremot får bloggarna en viss ersättning från oss för att de bloggar för oss, säger hon.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Ämnen i artikeln:

ChicCharlotta Flinkenberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.