fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Fler plattformar stoppar Trump-innehåll

Publicerad: 8 januari 2021, 07:57

Taggar som #stormthecapitol och #patriotparty görs mindre synliga på Tiktok.

Foto: Pixabay

Tiktok och Twitch stoppar Donald Trump-innehåll efter attacken i Washington DC.

Ämnen i artikeln:

TiktokDonald Trump

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Tiktok har beslutat att ta bort videoklipp på Donald Trumps tal till sina anhängare som spädde på stormningen av Kapitolium i Washington DC, rapporterar Techcrunch

Vidare kommer vissa hashtags så som #stormthecapitol och #patriotparty att göras mindre synliga i appen. 

LÄS MER: Historiskt beslut – Donald Trump stängs av från Instagram och Facebook på obestämd tid

I Tiktoks beslut att ta bort talen, där Donald Trump återigen hävdar att valfusk har ägt rum, hänvisar de till att innehållet strider mot plattformens regler om desinformation. Tiktok definierar desinformation som innehåll som är felaktigt eller falskt. 

Vissa klipp från den våldsamma stormningen kommer dock att få vara kvar. Nyhetsklipp från händelsen eller videoklipp som fördömer attacken tillåts. 

Även spelplattformen Twitch, precis som Facebook och Instagram, har beslutat att spärra Donald Trump på obestämd tid. Det skriver Variety. Till skillnad från fallet med Tiktok har Donald Trump faktiskt ett Twitch-konto som skapades hösten 2019 som del i hans valkampanjsarbete. I beslutet att stoppa kontot hänvisar Twitch till onsdagens attack mot Kapitolium. Snapchat och Shopify har också valt att stoppa Donald Trump-relaterat innehåll på obestämd tid. 

Twitter valde att stänga ned Donald Trumps konto i 12 timmar. Väl tillbaka på plattformen tog han avstånd från de ”avskyvärda attackerna” i Washington DC. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev