Fler betalar för mobila tjänster

2011-12-07 11:04  

40 procent av alla 15-74-åringar i Sverige har en smartphone. En stor majoritet av dem har nyttjat betaltjänster i mobilen.

Antalet smartphones i Sverige växer explosionsartat - och i dag har fyra av tio svenskar mellan 15 och 74 år en smartphone.

I somras passerade Android-telefonerna antalet Iphones, men Mediavisions siffror visar att betalningsbenägenheten är större hos Iphone-användarna.

69 procent av de som har Iphone säger sig ha nyttjat betaltjänster – för Android är samma siffra 41 procent.

– Hälften av alla smartphoneägare har betalat för åtminstone en tjänst under den senaste månaden. Det innebär att 1,7 miljoner personer köpte en app, betalat för Spotify, spel eller annat till sin mobil. Det här är ett klart bevis på att de smarta mobilerna och de nya tjänsterna redan blivit massmarknad. Det gör att många aktörer nu kan börja se detta som en intressant marknad att verka på, säger Jens Häger på Mediavision i ett pressmeddelande.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt