tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Flashback tvivlar på Researchgruppens uppgifter

Publicerad: 11 september 2014, 06:13

Researchgruppen påstår sig ha tillgång till användaruppgifter för flera hundra tusen konton på Flashback. Men en administratör på forumet är skeptisk.

Ämnen i artikeln:

Researchgruppen

DT

Dante Thomsen


Som Dagens Media kunde berätta igår hävdar Researchgruppen, som har ett tätt samarbete med Expressen, att de har tillgång till Flashbacks databas.

Researchgruppen avböjde under gårdagen att ge en intervju till Dagens Media, men bekräftade senare uppgifterna för Nyheter24:

– Ja, vi har den, vi har haft den ett halvår ungefär. Vi har fått den från olika håll via mejl. Vi har uppgifter till ett par hundratusen konton, säger Researchgruppens Martin Fredriksson till Nyheter24.

– Det är ett jävla liv på liberalhögern på Twitter nu.

Dagens Media har sökt Jan Axelsson, ansvarig utgivare på Flashback, utan framgång. Nu har dock en administratör på forumet kommenterat uppgifterna, som hen bedömer som osannolika.

" Jag har personligen mycket svårt att tro att Researchgruppen har tillgång till någon databas. Men de kan ju alltid kontakta mig, så kan jag fråga om tio slumpvis utvalda användare på forumet, så får vi se om de har några e-post-adresser.

Av det som framkommit än så länge finns det inget som tyder på att RG skulle ha Flashbacks databas. Ifall så var fallet, skulle vi givetvis berätta om det. Det är trots allt ganska enkelt att kontrollera, och skulle vi förneka det (och de har databasen) så kan RG enkelt motbesvisa detta", skriver hen.

Redan i början av 2013 erbjöd Researchgruppen 50 000 kronor för Flashbacks databas, något som ledde till stora diskussioner på forumet.

Till Aftonbladet säger Martin Fredriksson att Researchgruppen inte fått kontouppgifterna genom att bryta mot lagen. Istället har de fått databasen mejlade till sig.

– Det har kommit i flera omgångar. Jag tror att den har ganska stor spridning eftersom det har kommit från flera håll med olika mellanrum. Vi har också tackat nej vid ett par tillfällen, till exempel var det någon stolle som sa att han kommit över den på olaglig väg, säger Martin Fredriksson.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev