Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Flashback ökar intäkterna

Publicerad: 4 juni 2015, 07:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Flashback Media Group drar in mångmiljonbelopp på annonser. Det visar bolagets färska bokslut.


Ämnen i artikeln:

Flashback

6,3 miljoner kronor drog Flashback Media Group in under 2014, enligt det färska bokslutet som inkom till Bolagsverket i slutet av maj. Det är nära en fördubbling jämfört med 2012 då bolaget omsatte 3,5 miljoner kronor.

Rörelseresultatet landade på 1,8 miljoner kronor, vilket är en klar förbättring jämfört med föregående år.

Den 15 maj beslutade styrelsen att dela ut en miljon kronor till bolagets aktieägare.

Flashback Media Group kontrolleras av Jan Axelsson, den medieskygge grundaren till nätforumet Flashback. Forumet, grundat 2000, ses av kritiker som en plats där hat, främlingsfientlighet och narkotikatips flödar under anonymitetens skydd. Andra ser sajten som en plats för sann och ocensurerad yttrandefrihet.

Enligt sajten drivs nätforuments verksamhet i bolaget ”Flashback International Inc”, med adress i New York. Aftonbladet, som granskade Flashback tidigare i år, uppger dock att något sådant bolag inte finns registrerat i USA.

Flashbacks forum drar in sina pengar på annonsförsäljning. I skrivande stund finns annonser från bland annat nätcasinon och bitcionmäklare på sajten.

Exakt vilka intäkter som redovisas i det svenska bolaget Flashback Media Group AB framgår inte av bokslutet, förutom att verksamheten i huvudsak omfattar ”publicistisk utgivning och försäljning av annonsutrymme på internet”.

LÄS ÄVEN:

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Flashback

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev