Finest sparkar Zytomierska

2012-11-12 11:24  

UPPDATERAD. Kritiken mot vikthånet – och annonsörernas flykt – blev till slut för mycket för Finest. Nu får Katrin Zytomierska sparken.

Alexander Erwik, chefredaktör för Finest.se, skriver bland annat i ett mejl till dagensmedia.se:

"Efter den senaste tidens händelseutveckling kring Katrin Zytomierskas uppmärksammade SATS-inlägg väljer vi på finest.se att avsluta samarbetet med Katrin och säga upp hennes avtal som bloggare hos oss. Vi har den senaste veckan försökt ta in den samlade responsen och kommit fram till att detta drabbat oss på ett sådant sätt att det utgör en ohållbar situation. Många av våra kunder och samarbetspartners, om vilka vi självklart värnar, har reagerat starkt.

Detta är självfallet något som vi som företag måste ta till oss. Det som borde anses vara Katrins subjektiva åsikter har istället blivit representativt för vad alla andra som omfattas av finest står för. Vi vill än en gång understryka att vi inte står bakom Katrins åsikter eller det kroppsideal hon förmedlar. Däremot har vi stått bakom hennes rätt att uttrycka sina åsikter."

Finest har nu raderat Katrin Zytomierskas kritiserade inlägg om träningskedjan Sats reklam.

När bloggen – som har lyft Finests trafik i 4,5 år – plockas bort är ännu inte klart.

”När Katrins blogg flyttas blir en överenskommelse mellan parterna. Efter 4,5 år på finest så måste vi självklart ge Katrin en rimlig och fair chans att hitta en ny domän för sitt bloggande”, skriver Alexander Erwik.

Finest ska nu ta fram en ”code of conduct” för sina bloggare.

”Vi kommer tillsammans med en grupp skapa en värdegrund som ska gälla för oss som företag och som blir tydliga riktlinjer för våra bloggare”, skriver Alexander Erwik, och fortsätter:

”Vi har inte som ambition att skapa en portal där alla tycker likadant. Jag vill fortfarande hävda att det är det som gör finest intressant, den rika mångfalden och att vi har väldigt många bloggare som tycker och tänker väldigt olika saker. Det måste dock vara tydligt för alla som bloggar på finest vad som är våra grundvärderingar som företag.”

Nyheten om att Katrin Zytomierska sparkas tas emot med glädje av Sats marknadschef Brian van den Brink.

"Bra #Finest.se Det enda rätta beslutet. Våga vägra nätmobbning", skriver han på Twitter.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt