Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Finansbar ska rädda Realtid

Publicerad: 11 Maj 2011, 08:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Den krisdrabbade finanstidningen realtid.se har rullat ut sin första satsning sedan företagets rekonstruktion inleddes – en finansbar som också blir webb-tv.


Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om det ekonomiska trångmål som Alternativ Media – företaget bakom affärstidningen realtid.se – befinner sig i.

Tidigt i april tvingades företaget in i en rekonstruktion som ledde till att halva redaktionen fick gå.

Samtidigt skulle verksamheten renodlas och mer krut satsas på bland annat events.

Nu står det klart att den första nysatsningen sedan rekonstruktionen inleddes blir en finansbar, som också ska sändas som webb-tv.

– Vi har genomgått en renodling av verksamheten och har blivit en branschtidning för finansvärlden. Då har vi har tittat på vad vi har för erbjudanden till kunderna och vi kände att vi bland annat måste komma ut och träffa våra läsare och annonsörer, säger Thérèse Kärrman, marknadschef på realtid.se och fortsätter:

– Samtidigt vill vi göra något redaktionellt av det och då föddes idén om att göra ett webb-tv-program.

Till den första finansbaren – som ska hållas på restaurang Pontus – har realtid.se bjudit in John Lindfors på riskkapitalistbolaget Digital Sky Technologies som är en av de största delägarna i Facebook.

Även internet-intreprenören Johan Stäel von Holstein – som just nu arbetar med det nya projektet Mycube – kommer delta.

– Det kommer bland annat handla om hur man värderar företag som Facebook och om det finns någon risk för en ny it-bubbla. Vi tittar på det ur ett finansperspektiv och alla som är intresserade av de här frågorna är inbjudna, säger Thérèse Kärrman.

Programmet ska produceras inhouse och i dagsläget är fem finansbarer inplanerade.

– Det som är skönt med webb-tv är att vi har möjlighet att utforma programmet helt själv. Det är en jättespännande form.

Hur ska ni tjäna pengar på finansbaren?

– Den blir ytterligare en produkt som vi erbjuder våra annonsörer. Bland annat finns det möjlighet att bli partners till eventet men vi ska också sälja annonser innan programmet går igång och annonser på den nya sajten finansbar.se.

Första avsnittet av finansbaren visas den 20 maj.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.