Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Fellowshop vill stärka demokratin med ny sajt

Publicerad: 24 Juli 2009, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Idé- och reklambyrån Fellowshop lanserar, tillsammans med Carlos Rojas, sajten Riket.se som ska göra kontaktvägarna mellan politiker och medborgare kortare.


Riket.se ska vara en plattform där medborgare och politiker ska kunna kommunicera med varandra, som ett Facebook för den politiska arenan. All information om de folkvalda politikernas aktiviteter i riksdag och regering ska finnas tillgängliga på sajten och det ska dessutom vara möjligt att livekommunicera med dem dygnet runt.

– Vi är både en idé- och reklambyrå och ibland känner vi att vi vill spara de riktigt bra idéerna till oss själva. Det här är en sådan idé, något som vi är engagerade i, säger  säger Rikard Langewolf, vd på Fellowshop.

Kommer ni tjäna några pengar på sajten?

– Just det har vi inte tänkt på ännu. Vi kände bara att vi ville bygga en demokratisajt som är bättre än det som finns i dag.

Är riksdagspolitikerna med på tåget eller hoppas ni att de självmant ska söka sig till den här arenan?

– Vi är ganska säkra på att de kommer tycka det är intressant att samtala på den här arenan. Vi kan inte släppa alla infromation nu men vi kommer kontinuerligt att berätta mer om Riket.se.

Hur ska ni marknadsföra sajten?

– Vi har lagt en plan för det som vi är tillfreds med, men det håller vi för oss själva tills vidare. Men folk kommer definitivt att bli varse om Riket.se.

Riket.ses arbetsgrupp består av:

Albert Åkerman, Ninni Esseen och Rikard Langewolf, grundarna av idé- och reklambyrån Fellowshop, samt Carlos Rojas, medieentreprenör och Per Persson, grundare av spezify.com.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.