Feber annonserar mot adblocker-användare

2015-03-19 10:56  

Nu ska besökare på feber.se kunna se annonser trots att de använder sig av adblocker. För att detta ska vara möjligt ställs vissa krav på annonsörerna.

Adblockers är en tjänst som blockerar annonser på webbsidor. Tekniksajten Feber har upptäckt att många av deras läsare använder sådana tjänster och har valt att gå runt detta.

– Vår publik använder adblockers mycket och det är något vi får acceptera, vilket gör att vi får tänka kreativt istället. Nu kan vi erbjuda en lösning där man också kan annonsera mot de med adblocker, säger Roger Åberg, chefredaktör på feber.se, till Dagens Media.

Detta görs genom att annonserna läggs direkt på Febers egna servrar istället för att ligga på sajtens annonssystem.

– När vi har frågat läsarna om de vill ha reklam vill majoriteten ha det om reklamen är relevant. Det folk inte vill ha är stora flashbanners som gör att surfupplevelsen blir sämre, säger Roger Åberg.

För att inte göra läsarna irriterade ställs höga krav på annonsörerna. Bland annat tillåts inga animationer och erbjudandet måste vara relevant för Febers målgrupp.

– Man måste sälja och man måste göra det med finess. Så fort man gör det på ett dåligt sätt så kommer användare att reagera, säger Roger Åberg och fortsätter:

– Man måste känna målgruppen och ha en god relation till både läsarna och annonsörerna. Så det här är kanske inget som Aftonbladet eller andra stora tidningar kommer att göra.

Andreas Gabrielsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt