Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Feber annonserar mot adblocker-användare

Publicerad: 19 mars 2015, 09:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:51

Nu ska besökare på feber.se kunna se annonser trots att de använder sig av adblocker. För att detta ska vara möjligt ställs vissa krav på annonsörerna.


Ämnen i artikeln:

Adblockers

Adblockers är en tjänst som blockerar annonser på webbsidor. Tekniksajten Feber har upptäckt att många av deras läsare använder sådana tjänster och har valt att gå runt detta.

– Vår publik använder adblockers mycket och det är något vi får acceptera, vilket gör att vi får tänka kreativt istället. Nu kan vi erbjuda en lösning där man också kan annonsera mot de med adblocker, säger Roger Åberg, chefredaktör på feber.se, till Dagens Media.

Detta görs genom att annonserna läggs direkt på Febers egna servrar istället för att ligga på sajtens annonssystem.

– När vi har frågat läsarna om de vill ha reklam vill majoriteten ha det om reklamen är relevant. Det folk inte vill ha är stora flashbanners som gör att surfupplevelsen blir sämre, säger Roger Åberg.

För att inte göra läsarna irriterade ställs höga krav på annonsörerna. Bland annat tillåts inga animationer och erbjudandet måste vara relevant för Febers målgrupp.

– Man måste sälja och man måste göra det med finess. Så fort man gör det på ett dåligt sätt så kommer användare att reagera, säger Roger Åberg och fortsätter:

– Man måste känna målgruppen och ha en god relation till både läsarna och annonsörerna. Så det här är kanske inget som Aftonbladet eller andra stora tidningar kommer att göra.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Adblockers

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.